zaterdag 17 april 2010

Een nieuwe Ami Saisonnier


Gisteren waren Carine en ik op bezoek bij Château Les Merles, het golfressort en gastronomische mekka dat in de buurt van Bergerac in een eigen park van 20 hectares ligt.
Nadat chef Martijn Geerdink naar Schotland vertok, wilde patron Jan van Grinsven een absolute topper in huis halen en dat is hem gelukt met Darius Belvès. We waren op bezoek om kennis met de nieuwe chef te maken, formeel ook om te toetsen of Darius kan worden geaccepteerd als Ami Saisonnier. Deze titel is immers persoonsgebonden.
Darius Belvès studeerde af aan de befaamde Ecole des Arts Culinaires d'Ecully, de sterklas van Paul Bocuse. Hij stond in de keuken van (Ami Saisonnier) Michel Troisgros, werkte daarna in Honfleur bij La Ferme Saint Simeon, The Connaugh in Londen en Métropole in Monaco en werd vervolgens souschef bij Lucas Carton. Executive chef werd hij in een prestigieus hotel in Mexico om daarna in Djedda de leiding over de keuken van de koninklijke familie op zich te nemen. Terug in Frankrijk zocht hij een echte uitdaging en vond die bij Les Merles. Ter ere van de nieuwe chef werd de keuken herbouwd, met als kroonjuweel een enorm Maistro fornuis (inductie en gas). Gisteren maakten we uitgebreid kennis met de symphatieke Darius en zijn keuken, we waren onder de indruk. We zijn blij, hem als nieuwe Ami te mogen verwelkomen. Het werd een prachtige terrasmiddag, versterkt door de straalblauwe hemel waarin ditmaal geen vliegtuigstrepen te zien waren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten