alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5459656237057240818" />
Gisteren hebben we ons de hele dag met truffels vermaakt. We hadden een partijtje mooie Périgord truffels van 1,6 kilo aangekocht en gingen die wecken. Het grootste werk was het zorgvuldig schoonmaken. Toen dat eenmaal was gebeurd, kon het weckfeest beginnen. Het recept is zeer simpel: zet de truffels in het potje voor de helft onder water en doe er wat zoutpyramides bij. Er zijn mensen die bijvoorbeeld cognac of porto toevoegen, maar dat is jammer, de smaak wordt dan minder puur. De potjes worden gesloten en koken gedurende drie uur op 100°C. Vervolgens plakt Carine er een etiketje op. In totaal hebben we zo 24 potjes gemaakt met gemiddeld 67 gram truffel.
Wat weinig mensen beseffen, is dat de truffels door het wecken alle smaak verliezen, het worden banale zwarte knolletjes die alleen nog een decoratief doel kunnen dienen. Alle smaakstoffen zijn overgegaan in het kookvocht. Dit vocht is dan de basis voor een saus of andere bereiding. We hebben de waarde van de potjes uitgerekend: 74 euro per stuk. Wie biedt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten