Vanmiddag maakte ik kennis met Antoon Kleverkamp, de motor achter de Nederlandse koolzaadolie van superkwaliteit. Tegelijkertijd werd uiteraard de olie geproefd. Ik moet zeggen zeer onder de indruk te zijn.
Koolzaad, we kennen dat vooral van de prachtige gele velden in andere landen, ook in het oosten van Nederland zijn die te zien. Een aantal fanatieke boeren hebben zich nu verenigd in Colzaco en maken er een prachtige olie van, van de eerste koude persing. Neutraal in de neus, met een lichte smaak van noten en zuivel. Analyses bewijzen dat deze olie qua gezondheid met kop en schouders boven olijfolie uitsteekt. Bovendien, voor mij van wezenlijk belang, is het een product van onze bloedeigen terroir. In de winter-uitgeve van Saisonnier zult u alle achtergronden kunnen lezen. Intussen hebben we de flessen al in onze eigen proefkeuken staan. U begrijpt, ik ben al helemaal enthousiast geworden over deze olie, die als Brassica op de culinaire markt komt. De naam is afgeleid van de Latijnse naam voor koolzaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten