donderdag 14 april 2011

Grote broek aantrekken



Sinterklaas spelen of een grote broek aantrekken dat is altijd gemakkelijk op de kap van anderen. Zo wil België altijd de grote broek aantrekken als het om Europa gaat. Brussel moet vooral hoofdstad blijven en daardoor moet je veel hotelkamers boeken voor de politieke gasten die je ontvangt. Zeker als je op dat moment ook nog eens EU voorzitter bent. Volgens de krant La Dernière Heure heeft de Brusselse hotelsector op die manier een grote berg geld tegoed van de Staat. Hotelfacturen worden gewoon niet betaald. Het zou volgens de krant gaan om Amigo, Conrad, Méridien, Sheraton en Windsor. Nu, nadat het artikel is verschenen, haast de Belgische Staat zich om te vertellen dat de facturen "op punt van betalen staan".
Het is van alle tijden en alle landen, je moet als ondernemer maar afwachten wanneer de overheid zin heeft om te betalen. Stuur je een aanmaning of ingebrekestelling dan verdwijnt je factuur weer automatisch onderaan de stapel. Je moet dus vooral je mond dichthouden en afwachten.
Maar bekijk de zaak eens andersom. Stel dat je als ondernemer één dag te laat bent met betalen aan diezelfde overheid, bijvoorbeeld met de btw of loonbelasting... Dan volgen er gigantische boetes terwijl de deurwaarder alvast wordt ingeseind dat hij zich gereed moet houden. Bovendien kom je op een zwarte lijst waardoor ze je voortaan extra gaan volgen, zeg maar achtervolgen. Bij één dag te laat, we maken het als ondernemer allemaal wel eens mee, wordt de banvloek over ons uitgesproken. Terwijl diezelfde overheid maar doet waar ze goesting in heeft. Behalve als de kranten erover gaan schrijven. Uw krant, uw deurwaarder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten