dinsdag 12 april 2011

Proficiat

Op dit moment staat Carine in de keuken. Over haar schouder meekijkend, zie ik hoe het spek van Livar zich in de pan gedraagt. Ze bakt die om een dikke omelet te maken met aardappel en truffel. Wat me opvalt, is dat het spek zich in de pan niet beweegt. Van "normaal" spek kun je verwachten dat het bruist, spettert, knettert, krult en zucht. Niets van dat alles, in plaats daarvan vult de keuken zich met een prachtige geur. Dappere mannen van Livar, voor de zoveelste keer van harte proficiat met jullie oog-, neus- en tongverblindende product. Jullie zorgen ervoor dat een varken na een prachtig leven ook nog eens een truffeltje waardig is. Waarom in hemelsnaam zijn er nog steeds varkensboeren bezig met rotzooi? Helaas, omdat de consument het wil; alleen de prijs is kennelijk belangrijk. Dan kun je nog beter vegetariër worden. Zolang Livar zal bestaan, is het vegetarisme aan mij niet besteed!

1 opmerking: