Hebt u dat ook wel eens? Ongetwijfeld. Als gastronoom moet je af en toe stevig persen. Perswerk noemen we dat, of zo u wilt in het engels presswork. In het geval van u en ik zelfs gastronomical presswork. Omdat we niet voortdurend persen, kan men ons free lance noemen.
Maar hoe maak je aan je omgeving kenbaar dat je aan het persen bent? Dat is moeilijk, meestal gebeurt dit werkje in het geniep. Om die reden heb ik voor u de perskaart ontwikkeld. Vul uw naam en overige gegevens in en plak er uw pasfoto bij. Dit alles kan ook met photoshop. Zet half over de foto ook nog een stempeltje uit de speelgoeddoos van uw kinderen en doe de kaart in een keurig plastic hoesje dat u nog ergens in de la hebt liggen. Voortaan kunt u openbaar persen. De grote letter P is voor slechtzienden en kan achter de voorruit van uw auto soms wonderen doen. De agent of parkeerwacht die de P herkent, neemt namelijk wel eens aan dat u volop aan het persen bent en toont daar respect voor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten