dinsdag 8 februari 2011

Gastronomische Pilsener

Mijn vorige bericht was een beetje cryptisch voor de niet-Franstaligen. Daar werd ik hier op de beurs over aangesproken. Un récompense. Dat is letterlijk: een beloning.
Zie naar de gastronomie, zie naar de keuken. Als die aan het einde van de avond weer helemaal strak staat, wat gebeurt er dan? Inderdaad, de chef vat een pint met zijn brigade. Zo gaat dat bij ons in Schilde ook elke dag, iedereen in ons eigen team kwam uit de keuken en kent de gewoonte. Onze chef Joost wil die traditie van een frisse pint handhaven, ikzelf als niet-kok zit altijd op de eerste rij. Samen een slok, samen de hitte van de afgelopen strijd nog even bespreken, samen het nog even over morgen hebben... Dat moet je uiteraard doen met het àllerbeste bier ter wereld, onze smaakpapillen eisen verantwoordelijkheid. Wij hebben onderzoek gedaan naar het àllerbeste bier en zijn tot de conclusie gekomen dat het Dockmans moet zijn. Geen commercieel lulverhaal maar echt oprecht: Dockmans. Het is alleen maar de vraag: waar koop je in hemelsnaam Dockmans. Dat is inderdaad een probleempje. Ik heb de weg gevonden, dus u bent jaloers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten