donderdag 3 februari 2011

Moe maar voldaan

De EFFF 2011 is weer achter de rug. Onze jongens zijn tot in de nacht bezig geweest om de keuken te poetsen en te demonteren. Vanochtend in alle vroegte vertrokken Wouter en Mikal met de eerste vrachtwagen naar Assen, Joost en Danny bouwden vandaag verder af terwijl Carine en ik ons traditionele rondje over de BBB en de kookwedstrijden maakten. Gisterenavond hielden we nog een klein eetfestijn.


Terug kijkend op de EFFF kom ik tot de conclusie dat het fantastisch was en helemaal deed terugdenken aan de beginjaren. Gezellig, familiaal, knus, en met een groot aanbod aan kleine buitenlandse producentjes. Zelfs gisteren (woensdag) bleef het de hele dag zeer druk. Kijk maar naar de foto die ik maakte van de demo van William Elliott.


Op de foto die men van mij maakte, zijn denk zowel de voldoening als de vermoeidheid duidelijk te lezen.

Gisterenmiddag was er nog een hoogtepunt, we reikten de Maastrichter Star uit, de innovatieprijs van de EFFF. De gouden speld en wisselbeker gingen naar Meesterbakker Carl Siegert voor zijn "Broodje Aap". Hij heeft een totaalconcept bedacht, inclusief internet en sociale media, dat een stukje brood uit de anonimiteit brengt en ineens bijzonder maakt. Briljant, zo vond de voltallige jury.
Een bijzondere vermelding kreeg Garry de Boer, die we al vele jaren kennen als culinair specialist van Hanos. Zijn gedreven zoektochten naar telkens weer nieuwe producten en technieken hebben zeker bijgedragen aan het Nederlandse gastronomische niveau.

1 opmerking: