vrijdag 13 augustus 2010

Rob, kersen en mijn broer


Rob, de kersen en mijn broer hebben ogenschijnlijk niet veel met elkaar gemeen, maar gisteren ontmoette ik ze alle drie. Eerst ging ik naar Rob Baan, naar Koppert Cress in het Westland dus. We hadden elkaar al een poosje niet meer gezien, het werd gewoon tijd om even bij te praten. Rob en ik zijn zo'n beetje elkaars geweten, dus moeten we van tijd tot tijd stevig filosoferen. Onvoorstelbaar wat hij weer voor elkaar heeft gekregen. De nieuwbouw, die zijn bedrijf meer dan verdubbelt, is al in een vergevorderd stadium. Het is een kassencomplex van maar liefst 8 meter hoog, nog nooit eerder vertoond. Waarom die hoogte? Briljant: hij heeft uitgevonden dat je plantjes kunt laten groeien met LED verlichting. Dus komen er vijf etages. De Cressperience, de proefkeuken, wordt naar de nieuwbouw verhuisd en wordt dan een volwaardige tv-studio. Zo kan ik nog wel even doorgaan, het lijkt me beter om even op het complete resultaat te wachten.
Op de terugweg even bij groentenspecialist Rungis langsgegaan om er het kistje Cerisa kersen op te halen dat voor me klaarstond. Het zijn stuk voor stuk juwelen, ik had dus een juwelenkistje in de auto.
Terug in Schilde stond mijn broer me op te wachten. Hij blijft een weekje bij ons om een verbouwing te doen. Onze redactie is gevestigd in een oud fabriekje, boven de proefkeuken is een lichtstraat van 12 meter die na enkele hagelbuien gevaarlijk is geworden. Mijn broer gaat de glaspanelen vervangen door zes Velux ramen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Zelf ben ik namelijk niet zo handig en bovendien: waar zou ik de tijd vandaan moeten halen? Op de foto ziet u hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten