Zie hier de quasi complete lijst van deelnemers aan Le Village Saisonnier in Assen. U ziet dat ons dorpje ten opzichte van vorig jaar weer verdubbeld is, het is al bijna een evenement op zich geworden. Als we zo door gaan, zal er in de toekomst nog weinig ruimte zijn voor iets anders. Men zal dan neem ik aan speciaal voor mij een extra gebouw neerzetten, op het TT-circuit is ruimte in overvloed.
Standhouders:
Bacchantes, wijnen Toques et Clochers
De Bijzaak, honingproducten
Boerderijwinkel / Stokerij Verhage
Boerenslak, escargots
Boiron Frères, fruit- en groentencoulis
Bresc, smaakmaker
Brita, waterbehandeling
Cocoladedroom, chocolaterie
Cocoon Coffee, koffie
Crème de la Crème, roomijs
Culiboutiques, kookgereedschappen en lectuur
DeliXL, gastronomische specialiteiten
DesemEnzo, zuurdesembrood
Dobla, chocoladegarneringen
Docqmans, bier
Drentsgoed, streekproducten
Frozen Cube
Hela Thissen, grondstoffen voor de pâtissier
Herderham, ham van schaap
Koppert Cress, micro vegetables
Kunst in Suiker, suikertrekken
Lebouille, vlees uit het topsegment
Liquido d'Oro, olijfolies
Livar, Limburgs kloostervarken
Nina Bakery, gastronomisch pittabrood
Pasta by Michèl
Rougié, foie gras
Rungis, groeten en fruit
Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen
Vandrie Group, kalfsvlees
Veltman, vis
Verstegen, specerijen
Wagyu Farm, wagyu vlees
Wijngaard Baan, wijnproducent
Zuivelboerderij Den Hartogh, kaas
Village Saisonnier Randprogramma:
In onze proefkeuken, onder leiding van chef Joost van Roosmalen en zijn souschefs Wouter Weststrate en Edwin Loos, zal het een drukte van belang zijn. Al meer dan 30 chefs hebben zich ingeschreven om samen met ons te koken. Er wordt alleen met de producten gewerkt die in het eigen dorp te vinden zijn. Ook aandacht voor klassieke bereidingen hier. Zo zal dagelijks een verse tourain (Franse knoflooksoep) worden gemaakt en nemen we mooie truffels (van mijn eigen oogst) mee naar Assen om een echte geile sauce Périgueux te maken, voor de oeuf en cocotte. Daarvoor is ook een partij kalfsbotten besteld. Joost gaat zijn foie gras au torchon demonstreren.
In diverse stands worden doorlopend activiteiten georganiseerd. NL kampioene barista Liesbeth Sleijster laat zien wat met koffie mogelijk is, Koos Geijzenij geeft demo's werken met suiker, er is een prachtige sushibar, Michèl Kagenaar komt met een complete pastakeuken en Bobby gaat met cocktails goochelen.
Op het gastvrijheidsplein (alles gratis) worden vers bier, lekkere bubbels en hapjes uit de keuken geserveerd. Onze huispianist Paul Richard zorgt daarbij voor de nodige ambiance.
Heel gastronomisch Nederland zal aanwezig zijn, het wordt kortom volledig kicken. Ik kan niet wachten van ongeduld...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten