zaterdag 28 januari 2012

Was mijn kiwi-dieet een grapje?



Toen ik begin januari mijn nieuwe kiwi-dieet lanceerde, dachten de meesten dat het als grapje was bedoeld. Je mag alles eten, behalve kiwi. Die Koreman toch.
Ik verzeker u dat zo'n kiwi-dieet echt helpt. Zoals alle diëten helpen. Diverse ondeskundigen zijn al rijk geworden met hun diëten, ze schreven vele boeken vol met onzin. Inmiddels staan de boeken van Montignac op nummer 1 op marktplaats. De ooit zo dure boeken zijn nu nog een paar euro waard, inclusief verzendkosten. Het gaat er niet om of een dieetgoeroe deskundig is, want zoals gezegd is elk dieet goed. Weet u waarom? Omdat je op zo'n moment bewust met je eten bezig bent. Daar draait alles om: bewust bezig zijn. Het probleem van de westerse wereld is dat niemand bewust bezig is. We grazen de hele dag door als een koe. Als we ook maar denken dat we ergens zin in zouden kunnen krijgen, wordt de behoefte à la minute bevredigd. Zodra je via een dieet gedwongen wordt om na te denken, helpt dat automatisch. Van de ene goeroe mag je geen brood, van de andere geen boter, weer een andere laat je honderd gram worteltjes per dag eten. De weight Watchers laten je elke ochtend op de weegschaal staan, waarvan je de resultaten moet bespreken in je praatgroepje. Het maakt allemaal niet uit, in wezen is het allemaal apekool, het gaat er alleen om dat onze routine wordt doorbroken. Op het moment dat we nadenken over onze voeding, krijgen we meteen resultaat. En als we na afloop weer in onze routine vervallen, komen we het dubbele aan van wat we verloren.
Zo is het ook met het kiwi-dieet. Hoe belachelijk het ook klinkt, als je nadenkt over het al dan niet eten van iets dat je nooit eet, ook dan vliegen de kilo's weg.

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel...om de andere dag 6 km hardlopen en je kunt heel bewust alles eten wat je wil!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is fucking bullshit.

    het beste is om in de ochtend 3 kiwi's te eten. als je echt honger krijgt weer 1 en je mag er op een dag 7. gewoon normaal met het eten mee eten allee moet je de aardappelen en de rijst laten staan. als je dat 5 van de 7 dagen doet ben je zo 3 KG kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen