Zoals ik u al zei, gingen we dit weekend naar Montreuil-sur-Mer waar twee Franse Amis Saisonnier samen een nieuw project zijn gestart. Alexandre Gauthier van La Grenouillère en William Elliott van het beroemde Hotel Westminster hebben allebei een ster te verdedigen, waarom openden ze daarnaast een andere zaak? Dat blijkt meer om gevoel dan om rationaliteit te gaan. Beiden zijn met topgastronomie bezig voor een verwend publiek, maar daarmee werd de behoefte van de chefs niet helemaal bevredigd. Ze wilden terug naar de basis, naar een eenvoudig stuk vlees of varkenspoot. Ze bouwden het middeleeuwse graanpakhuis in de binnenstad van Montreuil om tot een minimalistisch restaurant waar àlles op de rôtissoir gebeurt. Maar liefst drie van die kolossale apparaten staan midden in de zaak opgesteld. Daarin hangt van alles te roosteren, van een heel speenvarken tot konijn, van andouillettes tot varkenssnuit. Ja zelfs de nagerechten komen van de rôtissoir. Absolute topgastronomie, als je het mij vraagt. En dan de prijzen! Alle voor- en nagerechten 7 euro, alle hoofdgerechten 13 euro. In Saisonnier en P&D zullen we alles laten zien. Met bijzondere aandacht voor de eieren van de grill. Subliem!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten