Gisteren vond in Ede (u kent die plaats van de kruidwoordraadsels) het eerste GildenEvent plaats. Wie er vooraf twijfels over had, kreeg volkomen ongelijk: het was gewoon on-nederlands mooi. Alle zalen van het bioscoopcomplex Cinemec waren tot de nok gevuld. De hele dag door werden er spreekbeurten en demo's gehouden voor de professionele doelgroepen uit de keuken, de gastvrijheid en de zorg, vaak spectaculair. Tussen het programma door kon het beursje worden bezocht waar de vrienden van de gildes zich presenteerden. In totaal werden ruim elfhonderd bezoekers geteld. De dag werd afgesloten met een wereldrecord sabreren (champagneflessen openen met de blanke sabel), waar voor maar liefst 80 sabreurs op het podium stonden. Daarna presenteerde het nationale kookteam zijn creaties als finale voorbereiding op de wedstrijden in Luxemburg. Koksgilde en Gastvrijheidsgilde, en niet op de laatste plaats secretaris Ferdie Olde Bijvank: een DIKKE proficiat. Ik hoop van harte dat deze event volgend jaar vervolgd wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten