vrijdag 7 januari 2011

J'accuse

Vandaag las ik op zijn blog http://wwwharrybult.blogspot.com/ dat Harry kwaad is. De nieuwe KoksKoerier doorbladerend, komt hij tot de conclusie dat het blad met geen woord rept over het grootste vakwedstrijdprogramma van Nederland. HorecaEvenTT in Assen wordt slechts één keer zijdelings genoemd in de column van Paul Fagel. Ik vind dat Harry een punt maakt, de beroemde wedstrijden waarvoor hij zich als mede-organisator dag en nacht inzet, verdienen beter. Veel beter.

Het wedstrijdprogramma, dat bijna een halve eeuw aan de Nederlandse top staat, ik moet zeggen dat ik de laatste vijftien jaar niet één keer heb overgeslagen. Hier volgt wat u te wachten staat:

Maandag 7 februari: de Wynand Vogel Bokaal.
Deze wedstrijd is er voor de sterrenkoks met voor de winnaar een gigantische geldprijs. Bestaat uit een ingezonden koude creatie en à la minute. Zeer boeiend en spannend, ze willen niet voor elkaar onder doen.

Dinsdag 8 februari: diverse koude klasses (ook zeer boeiend en zelfs vaak verbazingwekkend), horeca à la minute, wedstijden gastheerschap.

Woensdag 9 februari: à la minute halfom (teams van een professional met een amateur, altijd spectaculair), wedstrijden horecaopleidingen en gastheerschap.

Saisonnier's Persprijs: wordt door onze redactie (voor het tiende jaar alweer) uitgereikt aan het in onze ogen meest belovende talent.

Pal naast de wedstrijdkeukens bevindt zich onze eigen Village Saisonnier, waarvoor wij àlles uit de kast halen. Het is een dorpje waar van alles te doen is: stands met hoogwaardige producten, een terras, à la minute gebrande koffie, een bar met gratis drankjes en zelfs met zelfs live muziek, een warme demokeuken en een aparte pâtisseriekeuken.

HorecaEvenTT Assen is er niet alleen voor de noorderlingen, vorig jaar kwamen er vele honderden westerlingen, zuiderlingen en Vlamingen op af. Niet verwonderlijk, want het is zo ongeveer het gezelligste moment van het jaar. De beurs en onze Village zijn gratis toegankelijk!

Wilt u een onze warme keuken of pâtisseriekeuken, zij aan zij met de Saisonnier-redactie, aan het werk zijn? Geef dan even een seintje aan joost@saisonnier.net

Ik zie er in elk geval reikhalzend naar uit, ieder jaar opnieuw. Maar hopelijk woedt er dit jaar in tegenstelling tot de vorige editie, geen sneeuwstorm. Hoewel, Harry zegt op zijn blog: we hebben hier strooizout van exquise kwaliteit....

1 opmerking:

  1. Norbert, bedankt voor de reactie,maar niet jij als uitgever van de koerier had hoeven reageren, maar het gilde zou eens wat meer 'open' moeten zijn. Wij binnen de horeca streven toch gezamenlijke doelen na, het 'samensterk concept' wat jij hanteert zouden zij eens wat meer moeten nastreven. EvenTT Culinair biedt een open en transparant wedstrijdplein, mooi toch en voor iedereen?
    Bedankt....................!!!!

    BeantwoordenVerwijderen