Terwijl Carine en Philippe op de Sirah in Lyon zijn (is vanochtend begonnen), mogen Joost, Danny, Wouter, Mikal, Fred en de dames nog even een weekend rusten of andere dingen doen. Vanaf maandag wordt het een gekkenhuis bij ons. Allereerst wordt in de loop van volgende week onze keuken op de EFFF opgebouwd. Dat is geen klein bier, de 200 m² grote keuken moet volledig operationeel zijn, dus voorzien van alle mogelijke technische snufjes. Een deel komt uit onze eigen proefkeuken, een ander deel wordt door bevriende leveranciers aangeleverd. Denk maar eens aan de firma Levens die een Menu System inductiekachel en combisteamers komt brengen. En denk vooral aan Rhima die voor ons een volledige hypermoderne afwasstraat bouwt. Ons team, en dan met name Joost, is al drie maanden mee bezig met de coördinatie, het moet perfect zijn. Ook maanden werk vergde de samenstelling van het demo programma. Chefs (en pâtissiers) uit diverse landen moesten geënthousiasmeerd worden om met ons mee te doen. En dan, als alles volgend weekend klaar staat, komen de leveranciers hun grondstoffen brengen. Ook dat is een gecompliceerde actie met veel voorbereiding. Vlees, vis, groenten en fruit, zuivel, dranken, hulpgrondstoffen, alles moet in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Wanneer de EFFF de deuren op maandag 31 januari opent, weet dan dat wij al een slijtageslag achter de rug hebben. En dan moet het nog beginnen! Drie dagen duurt het spectakel, drie dagen waarin onze keuken met internationale beroemdheden is gevuld. En daarna? Iedereen is doodmoe als de keuken weer wordt afgebroken, de onderdelen gepoetst. Dat gebeurt hoofdzakelijk al op woensdagavond, op het moment dat u rustig naar huis rijdt of treint. Vóór middernacht moet onze vrachtwagen voor de eerste keer zijn gevuld, want die vertrekt donderdagochtend in alle vroegte naar Assen. We hebben slechts een paar dagen de tijd om het volledige circus naar het TT-circuit over te brengen en daar onze Village Saisonnier op te bouwen, op maandagochtend 7 februari gaat in Assen het volgende evenement van start. Wederom met een keuken die klinkt als een klok, met verse grondstoffen en verse chefs. Als dan HorecaEvenTT Assen op woensdagavond de deuren sluit, moet alles wéér worden gepoetst en ingepakt om naar Schilde te vertrekken. In wezen is het allemaal absurd, drie evenementen in drie weken.
Ik wil u vragen om de leden van mijn team de volgende weken met extra égards te behandelen, want àlles doen ze maar om één reden: ze doen het voor U.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten