Het gebeurt niet vaak dat Les Amis Saisonnier een nieuw lid toelaat. Vandaag gebeurde het.
Lars van Galen, chefkok van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, werd na de gebruikelijke strenge procedure tot de topclub toegelaten. De balottage is inderdaad zeer streng. Wanneer iemand zich als kandidaat aanmeldt (wij benaderen mensen nooit zelf), dient hij/zij het peterschap te verwerven van twee Amis. Dan volgt een bezoek door onze redaktie. Deze dient een verslag in bij de Culinaire Adviesraad. Wanneer de raad accoord is, wordt de kandidatuur voorgelegd aan alle leden. Elke van de ca. 100 leden heeft een recht van veto: als er één nee zegt, gaat het feest niet door.
Lars heeft de procedure met goed gevolg doorstaan en werd vanmiddag in de club opgenomen. Een andere Ami, Michél Kagenaar, speldde hem de versierselen op. Lars heeft in het vervolg een nieuwe aanspreektitel: Ami.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten