woensdag 10 februari 2010

Nominatie persprijs



Saisonnier's Persprijs werd tien jaar geleden in het leven geroepen om wedstrijdtalenten een duwtje in de rug te geven. Vakwedstrijden zijn van eminent belang voor het gastronomische vak en voor de ontwikkeling van vakmensen. De meeste grote chefs startten er hun carrière mee. Wedstrijdkoken is je eigen grenzen opzoeken en telkens verleggen. De eerste wedstrijden waaraan je meedoet, die win je uiteraard niet. Maar intussen leer je veel van je collega's die links en rechts van je staan. Zo kom je tot verdere ontwikkeling en schuif je telkens een trede hoger op de ladder.

Onze jaarlijkse Persprijs werd al negen keer uitgereikt, de meeste winnaars hebben sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en het winnen van de Persprijs (bestaande uit een beker en een reportage in een van onze magazines) was daarbij een flinke stimulans.
Voor Saisonnier's Persprijs 2010 heeft onze redactie gisteren een genomineerde bekendgemaakt. Vanavond, na de laatste wedstrijddag in Assen, volgt nog een nieuwe nominatie. Vervolgens zullen we, zo rond een uur of vijf, de winnaar van dit jaar bekendmaken.

Gisteren nomineerden we Tjitze van Dam, als kok werkzaam bij De Jufferen Lensingh in Westervelde. Hij viel ons de laatste tijd al vaker op wedstrijden op. Enthousiast, gemotiveerd, gedisciplineerd, enorm leergierig. Volgens onze redactie heeft hij het talent in huis om uit te groeien tot een grote.

Saisonnier's hoofdredacteur Joost van Roosmalen op het podium met Tjitze.

1 opmerking:

  1. De Jufferen Lunsingh. Verder goed verwoord. Tjitze is erg enthousiast over zijn vak en alles wat daarbij hoort. Hij verdient deze prijs zeker en dit zal hem alleen maar motiveren tot meer.

    BeantwoordenVerwijderen