donderdag 5 november 2009

INSTITUUT

Gisteren heb ik aan de rand van Venlo het Scelta Institute bezocht. Jan Klerken bouwde zijn bedrijf vanaf nul op, is nu wereldmarktleider op het gebied van champignons en heeft diverse bewerkingsbedrijven onder zich. Het instituut, vooral uit glas opgebouwd, is fenomenaal, je ogen vallen uit je kop. Er is een gigantische keuken met twee induktiekookeilanden Menu System, een theater, een bar, een gastenrestaurant, bibliotheek, wijnkelder... In de kelder bevindt zich een proefstationnetje voor de champignonteelt en rondom het theater, achter glas, groeien tomaten, asperges, aardbeien, papaja's, komkommers, paprika's, noem maar op.
Het nieuwste project van Jan Klerken heet Kokkerelli, the kids university for cooking. Door middel van allerlei activiteiten worden kinderen op speelse wijze bewust gemaakt van smaak en gezondheid. Châpeau Jan, dat je dit alles wist op te bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten