vrijdag 15 januari 2010

Bijzondere restaurants 2010

Deze week kwam een geheel nieuwe restaurantgids uit: "Bijzondere restaurants 2010". De gids is anders dan alle andere omdat gewerkt wordt volgens de BR-index. Deze index van 0 tot 10 geeft restaurants een puntenscore aan de hand van de classificaties van Michelin, Lekker en GaultMillau tezamen. Leuk is dat ook alle restaurantclubs onder de loep zijn genomen. Van alle Nederlandse leden van een club wordt een gemiddelde gemaakt zodat u kunt zien wat een club waard is. Het deed me uiteraard veel deugd, te mogen constateren dat Les Amis Saisonnier (ook al is het een internationale club) tot de absolute top van Nederland behoort. Zie hier de rangorde onder de clubs.

Les Patrons Cuisiniers
8,78

Les Amis Saisonnier
8,53

Alliance Gastronomique
8,52

SVH Meesterkoks
8,51

Jeunes Restaurateurs d'Europe
8,29

Relais Restaurants
7,89

Châteaux et Résidences
7,85

Eurotoques Nederland
7,72

Des te meer opmerkelijk in de rangorde is dat de leden van Les Amis Saisonnier bij hun intrede vrijwel nooit sterren of andere hoge classificaties hadden. Dit terwijl sommige andere clubs hun kandidaten vaak op het bezit van sterren selecteren. Mooi hè!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me idd een goed (rechtvaardiger) systeem waarbij er minder sprake van extreme uitschieters zal zijn. Waar koop ik die gids? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gids kunt u bestellen op www.bijzondererestaurants.nl

    BeantwoordenVerwijderen