zondag 31 januari 2010

Zeverdag

Een der grote euvelen van deze moderne tijd is dat je nooit meer iemand te pakken krijgt. Naar wie je ook belt, je krijgt steevast te horen dat hij in vergadering zit. Er wordt verdorie wat afvergaderd! Of je krijgt te horen: "Hij zit op de hei". Daarmee wordt bedoeld dat een clubje zich in volle afzondering heeft teruggetrokken om zich te bezinnen over het een of ander. Ook "meetings" zijn tegenwoordig in, dat zijn vergaderingen die anders heten. Hoe dan ook, er is een grote kans dat degene die je zoekt, nog het makkelijkst te vinden is op de een of andere Franse camping. Want daar staan 's zomers de sleurhutten van de vergaderaars allemaal keurig naast elkaar.
Wij bij Saisonnier hebben het anders aangepakt. We hebben ons eigen inpandige bruin café "Chez Norbert", een kroeg waar bier en andere versnaperingen worden getapt, zelfs totaan afschuwelijk sinaasappelsap toe. 's Avonds om half zes gaat die kroeg open en meestal ben ik de eerste die op zijn eigen kruk plaatsneemt. Even later komen er ook anderen binnendruppelen en ontstaan er boeiende gesprekken, het is in wezen onze denktank waarin we elkaar met inspiratie bestoken. Agendapunten waar anderen een vergadering voor beleggen, passeren bij ons aan de bar. Zo hebben we bereikt dat er bij ons helemaal niet vergaderd wordt, niet vergaderd hoeft te worden. Al het vergader kan trouwens tot het verleden behoren wanneer we met z'n allen afspreken dat een week voortaan geen zeven maar acht dagen telt. Naast maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag krijgen we dan zeverdag. Probleem opgelost.

Hoe dan ook, alle ondernemers kan ik een eigen bruin cafeetje van harte aanbevelen. Je vangt meerdere vliegen in één klap, want het is ook nog eens goed voor de permanente teambuilding. Uiteraard zijn er bij ons ook medewerkers die we zelden of nooit in ons cafeetje zien, daar kiezen ze dan zelf voor. En wanneer iemand ons belt, zijn we nooit in vergadering, in meeting of op de hei. Nu weten we natuurlijk allemaal dat "meneer is in vergadering" ook een excuus kan zijn, hoe lossen we dat op? Daar hebben we iets op bedacht: we zijn op reportage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten