woensdag 20 januari 2010

EFFF Definitief programma

Opdat u uw reis naar de EFFF Maastricht optimaal kunt plannen, geef ik hier het definitieve demoprogramma van Culinaire Saisonnier voor volgende week.

Dit jaar pakt Saisonnier niet uit met jam sessions, maar met een demokeuken waarin telkens één demo plaatsvindt. De keuken staat ditmaal geheel in het teken van de varkenskop. Zowel de chefs als de pâtissiers gaan hiermee aan de slag. In de keuken zullen héél veel varkenskoppen aanwezig zijn.

Maandag 25 januari

11.00 Demo uitbenen varkenskop door Livar.

11.45 De Zweedse topdesigner Daniel Roos laat zien wat hij met desserts bedoelt.

12.30 Sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang staat op het toneel met Saisonnier's hoofdredacteur Joost van Roosmalen. Zij demonstreren een bereiding van tarbot en varkenssnuit, gepresenteerd als canapé.

13.30 De Zweedse chef uit de wereld top-50 Magnus Ek demonstreert zijn beroemde gekonfijte varkenskop live. Daarnaast geeft hij een videopresentatie van zijn even beroemde kroepoek van varkensoor.

14.40 Alweer zo'n wereldberoemdheid: de Zwitser Denis Martin. Hij laat zijn 20 nieuwste technieken zien, begeleid door videobeelden.

15.50 Londens meest trendy pâtissier William Curley laat zien wat hij met desserts bedoelt.

16.45 Tom Van Loock, de chef-pâtissier van De Karmeliet, demonstreert zijn nieuwste creaties.

17.15 De Waalse "moleculaire" sterrenchef Anthony Delhasse presenteert vier bereidingen van de varkenskop, bestaande uit terrine van varkensoor, gouden bonbon van varkenspoot, varkenstong met pastinaak en een wolk van varkensjus.

Dinsdag 26 januari

11.00 Londens meest trendy pâtissier William Curley laat zien wat hij met desserts bedoelt.

11.55 De Zweedse chef uit de wereld top-50 Magnus Ek demonstreert zijn beroemde gekonfijte varkenskop live. Daarnaast geeft hij een videopresentatie van zijn even beroemde kroepoek van varkensoor.

13.00 De Zweedse topdesigner Daniel Roos laat zien wat hij met desserts bedoelt.

13.40 Topchef Robert Kranenborg bereidt gehakt van varkenskop met chorizo-smaken. Uniek!

14.45 Chef Dave De Belder van het Antwerpse restaurant De Godevaart gaat trendy "spelen" met de varkenskop.

15.30 De Ardeense sterrenchef Eric Martin toont zijn zalm met varkenshersenen.

16.15 De Vlaamse sterrenchef Kobe Desramaults van restaurant In Den Wulf gaat trendy "spelen" met de varkenskop.

16.55 Toppâtissier Hidde de Brabander maakt een knipoog naar het onderwerp: hij maakt een dessert dat "ook geschikt is voor Moslims".

Woensdag 27 januari

11.30 De winnaar van de Dutch Pastry Award, Daniel Jongsma, laat het varken op het dessertbord verschijnen.

12.15 Pâtisserie-genie Jurgens Koens gaat truukjes uithalen met de magnetron.

13.05 De Vlaamse sterrenchef Frederik Deceuninck en zijn team van restaurant Sel Gris gaat trendy "spelen" met de varkenskop.

14.10 De Duitse chef-pâtissier Tobias Rocholl van restaurant Charlemagne in Aken toont waar Duitsland momenteel staat.

14.55 Dé pâtissier van Vlaanderen, Kris Goegebeur, laat zien dat hij zelfs de varkenskop in zijn creaties kan verwerken.

16.00 De Waalse foodpairing specialist Jean-Yves Wilmot in woord en daad.

Met dank aan onze sponsors:
Bacchantes, Bartscher, Chaud Devant, Dobla, Gram, Henk Koenen, Hoshizaki, Koppert Cress, Livar, Lampo, Slagerij Lebouille, Levens Cooking & Baking Systems, Paul Verbunt koffie, Q Pilsener, The Bottle Club, Tonny van Rooij, Valrhona, Verstegen Specerijen, Winterhalter, Wüsthof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten