donderdag 11 maart 2010

Afvallen en definitief op gewicht

Afvallen. Hele volksstammen zijn er dagelijks mee bezig. Minder eten, meer bewegen, de kilo's vliegen eraf. Om er daarna weer aan te vliegen, liefst een pondje méér. Voor veel mensen is het een eeuwig gevecht, waarbij geen wapen onbenut blijft. Puntendiëten, Montignac, Weight Watchers, het is eigenlijk allemaal flauwekul en dat blijkt ook wel wanneer je de termijnresultaten ziet. Voor afvallen, en dan definitief, is er maar één goede manier: je hormonen moeten in balans zijn.
Nee, nu niet meteen bang worden, u hoeft van mij geen hormonen te gaan slikken. Uw lichaam maakt dagelijks zelf hormonen aan, u bent een echte hormonenfabriek. Hormonen zijn signaalstoffen die in uw lichaam processen op gang brengen. Het ene hormoon wil u dik maken, het andere hormoon wil u liever slanker zien. U kent ongetwijfeld mensen die kunnen eten wat ze willen, ze komen geen grammetje aan. Het wil allen zeggen dat hun hormonen in evenwicht zijn. Hoe brengt u uw hormonen in evenwicht? Op zich is dat niet moeilijk. U mag zelfs lekker eten en overmatig bewegen is helemaal niet nodig.
Dit hele verhaal, wetenschappelijk goed onderbouwd, is te lezen in het boekje "De hormonenfactor" van Ir. Ralph Moorman. Ik maakte persoonlijk kennis met Ralph en luisterde geboeid naar zijn verhaal. Gevolg is dat ik hem mijn volle medewerking toezegde bij het maken van zijn volgende boek dat het hormoneneffect van eten en drinken gaat beschrijven.
Maar koop eerst Ralph's eerste boek en u zult een gelukkig mens worden.

Het boek is te koop onder nr. ISBN 978-90-79142-04-0 en kost slechts 15 euro (plus 1 euro verzendkosten). Kijk even op http://www.dehormoonfactor.nl/

1 opmerking:

  1. Lekker eten bij afvallen kan juist motiverend werken, zolang het een beloning blijft en niet aanzet tot teveel eten.

    BeantwoordenVerwijderen