zondag 7 maart 2010

Restaurant Vroenhout afgebrand


Nico en Lore Beekveld zijn Ami Saisonnier van het eerste uur. Nico werkte vroeger in grote Franse huizen, slaagde terug in Nederland voor het examen Meesterkok en kreeg als chef bij Auberge de Kievit al snel een ster. Het stel besloot om voor zichzelf te beginnen en vond een prachtige monumentale boerderij in het buitengebied van Roosendaal. Ik kan met nog herinneren hoe Nico, zo zwart als roet, bovenop het rieten dak zat om het mos te verwijderen. Hij investeerde veel in zijn zaak, anderhalf jaar geleden nog werd het hele rieten dak vervangen.
Maar toen, kort geleden, moesten hij en Lore 's nachts uit hun slaapkamer vluchten. Om onbekende reden had het dak vlam gevat. Binnen de vijf minuten brandde het gebouw als een fakkel. Ontredderd stonden de twee buiten in hun pyama, hij in laarzen, zij blootsvoets. Gelukkig werden ze opgevangen door hun trouwe buurman Janus, die hen spontaan een deel van zijn huis aanbood.

Vorige week waren Nico en Lore bij ons in Schilde op bezoek en hoorden we hun verhaal. Bij sommige dingen sta je niet stil. Ga daarna maar eens naar de bank om geld te halen voor nieuwe kleren. In pyama met een geleende overjas en stinkend naar de rook ben je nergens welkom, niemand kent je meer. Papieren om je te legitimeren, bankpasjes, alles ben je kwijt. Gelukkig kwamen de hulptroepen vlot toegesneld. De serviceclubs Lion's en Kiwani's mobiliseerden hun leden, er kwam vervangende woonruimte, heel Roosendaal hielp mee.
De twee gaan niet bij de pakken neerzitten, de architect is al met nieuwe bouwplannen bezig.
Inmiddels blijven Nico's fameuze kooklessen gewoon doorgaan, daar is een andere tijdelijke huisvesting voor gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten