zondag 14 maart 2010

Overpeinzingen: Een gratis professionele keuken?

De meeste stervelingen moeten flink in de buidel tasten voor een nieuwe keuken. Maar zodra je als chef enkele sterren hebt, staan er enkele keukenboeren op de stoep die gratis een nieuwe keuken willen leveren. Graag zijn ze bereid om de bestaande keuken te slopen, ook als die slechts enkele jaren oud en van de concurrentie is. Het gerucht gaat dat enkele sterrenchefs niet alleen een gratis nieuwe keuken kregen, ze kregen er zelfs nog geld bij. De bedoeling van de heren keukenboeren is duidelijk: ze willen het ultieme referentieadres bemachtigen. Daarmee kunnen ze de rest van de markt imponeren en ook een lange neus maken richting conculega's. Die gratis keuken heeft dan dermate veel gekost dat hun volledige meerjaarse commerciële budget is verbruikt, met als gevolg dat geen kat te weten komt dat die betreffende keuken is geplaatst. Ze geven dus geld uit voor niets. Trouwens, de chefs van deze wereld zijn niet dom. Die weten ook wel dat de keuken van sterrenchef X gratis was. Denkt u nu werkelijk dat professionele chefs zich laten verblinden door een kurkentrekker van Paul Bocuse of een tosti-ijzer van Cas Spijkers? Kom nou. Daar trappen alleen consumenten in. De heren gratis-keukenboeren zouden hun budetten veel beter kunnen besteden aan extra kwaliteit. Je kunt beter duizend euro in honderd keukens steken dan honderdduizend in één keuken. Gelukkig ken ik enkele leveranciers die het zo doen. Uiteindelijk zijn zij winnaar.

1 opmerking:

  1. Norbert,

    Is het nu ook zo dat dat chefs nu ook alleen koken met Ganda ham, alleen maar Verstegen specerijen gebruiken en hun vis bij Jan van As kopen......... om maar iets te noemen ?

    Of trapt men daar ook niet in?

    Wouter

    BeantwoordenVerwijderen