vrijdag 12 maart 2010

Nieuwproduct:Zeebessen




De zeebes is een algensoort die nog niet zo lang geleden ontdekt werd langs de kust van Papua Nieuw-Guinea. Voor de gastronomie is dit een wondertje. Na het handmatig oogsten wordt het plantje gezouten waardoor het in de besjes aanwezige vocht verdwijnt. De zeebesjes die hier op de markt verschijnen, zijn dan ook piepklein. Maar leg ze eens in lauwwarm water! De besjes zuigen zich dan vol en worden steeds groter. Heel mooi voor de gastronomie is dat de besjes zich laten volzuigen met om het even welke vloeistof. Zo kunt u uw eigen smaak in de bolletjes brengen. Tel daarbij op dat het mondgevoel fantastisch is, een beetje zoals kaviaar, en u beseft dat we van dit wonderlijke plantje nog heel veel plezier zullen gaan beleven.
Op de eerste foto ziet u het gedehydrateerde plantje zoals het wordt aangeleverd. De tweede foto is genomen na 20 minuten in lauwwarm water.
Bent u klant van groentenspecialist Tonny van Rooij? Dan hebt u geluk, want daar zijn de zeebessen te koop.

Dit was onze eerste test, in gewoon water. Ik moet zeggen dat de smaak niet goed was, deze doet denken aan een vissershaventje bij eb. Joost is daarom gesart met de volgende test. Hij gaat de zeebesjes in wodka en in rode wijn weken. Wanneer hij daarmee klaar is, bericht ik u weer.

1 opmerking:

  1. Beste Norbert

    Ik ben al enige tijd bezig met deze besjes en vindt eerlijk gezegd dat ze best lekker smaken natuur.
    De testen met consomme of bouillon zullen niet positief zijn, ze zwellen er niet in op.
    Wel kan je ze overgieten met kokend water en zo zwellen ze sneller op en behouden ze bovendien ook ten volle hun popperige structuur.
    kris vandorpe - ali-import

    BeantwoordenVerwijderen