woensdag 10 maart 2010

Spookrestaurant

Restaurant Lazy Daisy in Windermere, in het Engelse Lakeland district, werd het laatste anderhalf jaar een bedevaartsoord voor ghost busters. Wat was namelijk het geval? Honderden mensen hadden er in dit toerististische plaatsje last van dat de afstandsbediening van hun auto niet werkte. Autodeuren gingen niet op slot of, erger nog, gingen niet open. Het plaatsje werd al snel bekend als "the Windermere triangle". Ongelovigen wezen de stoplichten van de voetgangersoversteekplaats aan of staken hun wijsvinger in de richting van de plaatselijke radioamateur. De bakker van Windermere hield het op een geest die hij Albert noemde, prompt ook ging hij een Albert taartje maken. De 55-jarige mr. Eastwood, een lokale spookdeskundige, gaf in een interview in de toegesnelde Daily Mail de schuld aan zijn buurman, de begrafenisondernemer die altijd al een griezelig mannetje was geweest. Soms hoor je er 's nachts voetstappen, zei hij, en af en toe gaan plotseling de lichten aan en uit.
Ingenieurs van Ofcom gingen op onderzoek uit met een spectrum analyzer en het hele dorp, ja heel Engeland hield de adem in. Ze kwamen uit bij het draadloze bestelsysteem dat de obers in restaurant Lazy Daisy hanteren. Dat systeem was ingesteld op een frequentie die dicht bij de afstandsbedieningsfrequenties van auto's lag. Het systeem werd anders ingesteld en het probleem was voorbij. Voorbij? Welnee. De bakker wil van zijn Albert een nog grotere gluiper maken en mister Eastwood hoort 's nachts nog steeds voetstappen bij de buren.
De beroemdheid van een restaurant hoeft voortaan niet vansterren afhankelijk te zijn. Stel je draadloze systeem gewoon in op een zo laag mogelijke frequentie, laat de dorpsgek een interview doen en roep de hulp in van de plaatselijke bakker. Wie weet haalt u de landelijke pers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten