maandag 1 maart 2010

Broodsector: een gezapig zootje

De hele bakkersbranche is (excusez mes mots) een gezapig zootje. In tien jaar tijd verandert er niets, in twintig jaar ook al niet. In elke branche ter wereld zien we spectaculaire dingen gebeuren die een vakgebied impulsen geven. Maar niet in de bakkerij, de laatste uitvinding daar is het meergranenbrood. Is er op broodgebied niets te bedenken? Natuurlijk wel. Zet alle broodculturen van de wereld maar eens op een rijtje, je ontdekt dan dat op alle uithoeken van de aardbol bijzondere broodsoorten worden gebakken. Maar een infusie tussen al die verschillende culturen bestaat er nauwelijks of niet. Eens per twee jaar vindt in Nederland hét nationale vakevenement op het gebied van broodbakken plaats. Je zou denken dat je hier het wereldgamma zou kunnen ontdekken, temeer omdat er in Nederland zo veel culturen bestaan. Nee dus. Er is zelfs geen Italiaans broodje te bespeuren. Het enige exotische dat te ontdekken valt, is langwerping brood dat men stokbrood noemt. Het is inderdaad triest gesteld met bakkend Nederland. Gelukkig is het met de culinaire sector anders gesteld.

1 opmerking:

  1. Ik heb ook een rondje gelopen, en inderdaad..., niks aan vernieuwing gezien, of iets dergelijks..
    Was er binnen een uurtje alweer uit.
    Enige mooie waren de sculpturen in het park podium.

    BeantwoordenVerwijderen