maandag 7 december 2009

Back to Tokyo

Afgelopen februari reisde onze redactie met een aantal topchefs naar Tokyo, dé gastronomische hoofdstad van dit moment. In Culinaire Saisonnier verschenen hierover al enkele reportages. Deze bijzondere reis werd georganiseerd door Fresh Retail. Die zorgde ervoor dat alles tot in de kleinste puntjes was verzorgd. Als je een tiental topchefs tevreden kunt maken, dan weet je wat organiseren is. Al snel ontstond het idee om nóg een reis te organiseren, nu niet voor chefs maar voor chocolatiers en pâtissiers. Want ook voor hen is er in het land van de rijzende zon zoveel te ontdekken. Inmiddels is het idee waarheid geworden: de reis staat gepland van 23 t/m 29 mei 2010. Op het programma staan onder andere workshops van Japanse toppatissiers en een bezoek aan de Ecole de la Patisserie, waar de geheimen van de Japanse perfectie ontrafeld worden. Daarnaast zullen de deelnemers een traditionele theeceremonie meemaken in combinatie met een workshop wagashi. Ze zullen de trend van speciale dessertrestaurants gaan ontdekken en kennismaken met Japanse ingrediënten. Denk hierbij aan onder andere aan macha, yuzu, wasabi en kanten. De trend gezondheid zal centraal staan in de Vegan-workshop en men gaat op zoek naar Umami, de vijfde smaak. Vanwege het professionalisme van Fresh Retail en de bijzonder geslaagde reis in februari hebben we als Pâtisserie&Desserts besloten om als partner op te staan. We hopen van harte dat u samen met ons The Sweets Capitol of the World gaat bezoeken. De reis zal zes dagen duren en voor slechts € 2.895,- bent u helemaal onder de pannen, inclusief vlucht, ontbijt, lunches, diners, vervoer in Tokyo, workshops en rondleidingen. Wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar freshretail@freshretail.nl of neem contact op met onze Joost: Joost@saisonnier.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten