dinsdag 8 december 2009

Maastrichter Star

De ster is al eeuwen het symbool van Maastricht. In januari zal daaraan een nieuwe ster worden toegevoegd. Op de EFFF zal een gouden ster worden uitgereikt aan de leverancier die door onze redactie op de beursvloer wordt aangewezen. De gouden ster is een nieuwe jaarlijkse prijs als ultieme beloning voor een gastronomisch product. De enorme wisselbokaal die deel uitmaakt van de prijs, zal centraal op de beursvloer in de schijnwerpers staan, zodat bezoekers zich de vorige winnaars altijd zullen blijven herinneren. Ook is er een massief gouden speld in de vorm van een ster, aan de achterzijde gegraveerd. Bovendien krijgt de winnaar een reportage in Culinaire Saisonnier of Pâtisserie & Desserts ter waarde van € 4.950.
Alle producten, zowel grondstoffen, halffabrikaten als fabrikaten, zowel zelf geproduceerd of geïmporteerd, komen voor de jury in aanmerking. De criteria van de jury zijn als volgt:
Het product moet op de betreffende EFFF aanwezig zijn, in de gastronomie goed inzetbaar zijn, iets toevoegen aan de gastronomie en het laatste jaar op de markt zijn gebracht. Maar vooral zal het een eerlijk product moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten