woensdag 23 december 2009

Water

Er is in Nederland weer iets merkwaardigs aan de gang. De Nederlandse politici zijn altijd en oeverloos bezig met pietluttigheden waar een ander niet aan zou denken. Voordat ik met mijn onderwerp begin: waar komt alle pietluttigheid vandaan?
Wanneer je in de Nederlandse tweede kamer wilt stappen, moet je alle schepen achter je verbranden. Het volk accepteert niet dat een kamerlid nog een ander baantje heeft. Het gevolg is dat de vrijwel voltallig kamer bestaat uit mensen die van hun baas een loopbaanonderbreking mogen hebben: ambtenaren en leraren. Nu zijn dat niet de mensensoorten waar u graag een pint mee zou drinken, het zijn soorten die pietlutterig door het leven gaan.
Nu mijn onderwerp: water.
De Nederlandse politiek is in achterkamertjes serieus aan het bakkeleien over een wetsonterp dat het standaard gratis verstrekken van kraantjeswater voor restaurants verplicht stelt. Dat vernam ik uit zeer betrouwbare bron. De apen van Den Haag redeneren heel simpel dat kraanwater voor de restaurateur bijna gratis is. Dan moeten ze ook maar hun klanten gratis bedienen. Even nadenken. Welke factoren bouwen een kostprijs op? De bediening, het uithalen, de afwas, glasbreuk, noem maar op. Kraanwater is voor het restaurant per saldo een duur product. Leg dan in Den Haag maar eens uit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten