zondag 6 december 2009

D'Couvert

Morgen wordt voor Blanche Vincke een grote dag. Haar wordt dan een massief gouden speld opgeprikt in de vorm van een cloche. Dit zal gebeuren door cabaretier Freek de Jonge, in aanwezigheid van tal van collega's.

Toen Carine en ik begin dit jaar in De Kromme Watergang dineerden, keken we elkaar telkens aan. Dat chef Edwin Vincke tot veel in staat was, dat wisten we al. Maar de bediening! Die was dermate perfect en spontaan dat we maar tot één conclusie konden komen: Blanche moést een prijs winnen. Maar welke? Al aan tafel besloten we om een nieuwe gastvrijheidsprijs in het leven te roepen: de D'Couvert. Het woord is een verbastering van "découvert" dat ontdekking betekent. We wilden de winnaar niet vermoeien met een beker of andere onnuttige troffee, vandaar dat we voor een eenvoudige doch kostbare speld kozen. Blanche is dus de winnaar geworden van de D'Couvert 2009 en de uitreiking zal een hele gebeurtenis worden. Ik kan me niet voorstellen dat Freek de Jonge niets in petto heeft, hij staat bekend om zijn improvisaties.

Wie zal vervolgens de D'Couvert 2010 krijgen? Dat ligt helemaal aan onze lezers. Zij (dus ook u ) worden opgeroepen om een Nederlandse of Belgische gastheer / gastvrouw te nomineren via carine@saisonnier.net Vervolgens gaat de jury uit de nominaties een keuze maken. De jury bestaat uit Carine en Blanche. Telkens zal de nieuwe D'Couvert in de jury plaatsnemen, zodat er over twintig jaar twintig juryleden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten