dinsdag 15 december 2009

Hoe herkennen?

Het herkennen van rijke mensen is in de gastronomie belangrijk, vraag maar aan de sommelier. Maar nu stuiten we al direct op een probleem.

Rijke mensen waren vroeger vlotjes te herkennen. Ze droegen geen klompen maar leren schoenen. Ze reden in een auto in plaats van op de fiets. Ze hadden een eigen huis. Hun kinderen gingen naar goede scholen. Ze hadden achteloos een bolknak in de mond. Ze wisten hoe ze een stropdas moesten knopen. Ze hadden een dikke buik waarover een ketting liep die naar een horloge leidde. Sommigen hadden een eigen chauffeur met een zwarte pet.
Maar wat is daar tegenwoordig van over?
Iedereen heeft twee auto's. Leren schoenen, daar lopen armoedzaaiers in. Alle kinderen gaan naar de universiteit. Roken is voor de hopelozen. De stropdas is door prins Claus afgeschaft. Elke trucker heeft zijn eigen Rolex, van Turkse of Hongkongse makelij maar dat zie je niet meteen. En alleen de hopelozen laten zich met een taxi vervoeren. Maar de man die in zijn tuin op klompen gaat, dat zal ongetwijfeld een milionair zijn.

Hoe herken je de moderne rijken? Bijgaand plaatje geeft het antwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten